BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 29 August 2008

Rindu Dareen :/



Ni gambar last yg mummy amik sblm ke KL. Muka tgh nk 'meneran'..hehe. Naper tah sejak2 abis pantang ni musyuk mummy ni cukup payah nk mem'buang'.. Bila da mcmtu,mula la perut berangin..xmo tdo siang. So tpaksa la mamatok guna cara 'paksa rela'... P/s : smlm papa btau dareen meragam malam2..siannya..nnti Sabtu mummy balik k ..Luv u

Thursday, 28 August 2008

my Tropical Architecture


Mummy br lps settle registration td. Ni tgh tgu nk start seminar pkul 9am sat lagi. Pusing2 blkg nk check kalu ada sapa2 yg mummy kenal..oo ada auntie Noi (wife Rozami). Borak2 ngn dia jap pasal School Competition, psl Part 3. Isyy perut mcm lapar la pulak. Break pkul 10.30 nanti. Tahan la kejap Si Perut k..

Pagi di LRT


Arini, awal2 pg lagi mummy da turun umah. Spt biasa sblm kuar td mummy smpt mkn telur separuh masak ngn nescafe panas yg ATOK prepare (hehe tbalik pulak kan).

Sentimental Food


Ptg td, dkt pukul 3.45 br mummy smpei LRT cheras. Atok yg dtg amik bwk blik. Mlm ni ada pasar malam kt depan rumah. Mummy da tau nk mkn apa..nasik goreng ngn ayam goreng..yeay! Kalu dulu, mknn ni la yg mummy ngn papa tgu2 tiap ari rabu. (Sedap..xcaya tya uncle Man ngn auntie Hani..kalu dtg sini dlu,depa bli smpei 2 bungkus). Nasik gorg dia sdp sb goreng ngn mentega..pastu dia cmpur pulak ngn ayam potong ketul2..nyam2.. Masa nk makan td..tiba2 rasa sedih. Tingat masa zaman br2 kawin. Kt umah ni la kami bteduh. Tingat mcmana kami bjimat utk makan tiap2 hari. Hidup kt KL kan serba serbi mahal..tp sb nk bjimat la mummy leh polish skill masak..cewah..(kdg2 je la hehe). Nanti Dareen da besar sket, mummy masak kan ayam goreng istimewa k.. Sedap..xcaya tya papa :-P

Mencari Baju Raya


Mummy smpei KL pg lg..jd sempat pusing2 kt Jln TAR ngn SOGO,nk cr bj raya..kot2 la murah kan. Bj mummy da jpa. Papa punya yg pening sket. Mula2 da prsn satu bj melayu ni. Tgk harga mcm ok. Jd trus naik tkt atas SOGO,nk cr bj mummy yg seakan kaler bj melayu td. Da jpa n beli. Turun bwh balik..igt nk beli bj papa. Tgk2 rupanya bj saja..seluar xda..aisyy cmana ni. Tya kt salesgirl, dia tjuk kt bj yg spsg..ada la kaler tu..tp harga jd 2x ganda la. Baik tempah kalu mcm ni.. Tgk la sok,lps kursus kalu smpt mummy cr lg.. P/S: bj Dareen mummy xbli tau.. Sb da ada 4psg yg org bg. Cuma nk tgk2 kalu ada bj kurung kecik nnti mummy bli la k

Tuesday, 26 August 2008

Dareen's 3rd Jab


Hari ni papa n mummy bwk Dareen g klinik Dr Gangga utk suntik kali-3 (apa tah nama injection tu..lupa). Sblm tu, Dareen kena timbang dlu.. Tkejut bila Dr btau Dareen da 6kg..wah,mcm berat beras tu..hehe. Patutla skang kalu dukung, mummy slalu sakit2 bahu ;-).. Tp xpa la, asalkan anak mummy sihat..alhamdulillah

Monday, 25 August 2008

Papa Mithali














Slalunya, macam ni la papa petang2.. kena tolong bagi susu kat Dareen sbb mummy ikut tokba n mamatok pi terapi elektrik kat Jalan Stadium.. (untung i dapat u hehe)

Saturday, 23 August 2008

Dgn pak Lan



Dengan Mak Teh



Dareen dipermainkan



Another Weekend Friday


Kt umah makcik. Lokasi kali ni, kat bilik tidur tamu sblh bilik mak n wan. Dareen skali lg di gomoi oleh auntie2 n uncle nya yg cukup suka layan berbual n dukung dia. Aktiviti arini, mkn kuih cara manis & cara daging (buatan makcik..di ulang-'buatan makcik'..hehe papa mesti jeles). Lps tu, suma kumpul dlm bilik,tgk Dareen sambil burak2. Arini stadium main pingpong xbukak,sb suma boys tmasukla papa, g tgk bola final - Kedah lwn Slgor kt KL.

Muka Happy



Masa ni Dareen br bgn dari tdo yg panjang. Biasanya siang,dia jarang tdo lebih dr sejam pd satu2 masa.tp arini, start dr pkul 8.30 sampei kol 12 br bgn.. Smpaikan mandi pg pun kena extent ke tghari..mm mana la x happy,kan ;)-skang Dareen suka main air liur.. cuba tgk gambar kat atas..berbuih-buih mulut dia


Wednesday, 20 August 2008

MyHeritage: Family trees - Genealogy - Celebrities

Saturday, 16 August 2008

Tosey depan Kolej (KSAH)

**in pix - papa tengah nak bayar duit tosey pada Magesh (berbaju merah)




Pg ni mummy, papa ngn paksu akmal g mkn tosey lagi kt depan kolej. Mmg mcm ni biasanya pg ujung minggu. Tosey sini sedap woo..sb tu ramai org dtg. W/pun bangku suma penuh, customer masih sanggup tgu turn duduk kt tepi pokok. Rasanya yg syok kt sini adalah environment dia. Kt sini ada pokok besar yg teduhkan area, ada daun kecik2 yg bjatuhan masa musim angin kuat, kdg2 buleh dgr bunyi ayam belanda ngn angsa yg dtg jenguk dr pagar kolej.. dan yang paling penting ada bau sedap tosey masala yg di buat panas2..bau minyak sapi kt atas tosey tu, fuhh..mengancam. Kalau nk tau, masa mengandung Dareen lg rajin mummy ngn papa dtg sini. Kkdg sanggup drive sdiri dr ofis n mkn sorg2 kalu papa kena outstation

Friday, 15 August 2008

Masuk Endui 2



..Akhirnya..
berjaya gak endui ni bagi Dareen mengantuk.. ;)

Masuk Endui

Dareen la ni makin susah nk tdo siang. Paling lama dia lena lebih kurang sejam..pastu tjaga. Bila kurang tido, mula la dia merengek2. Kesian tgk. Jd, sebelum semayang Jumaat papa ngn paksu naik atas stor cari balik endui lama arwah Afif. Siap2 pasang je, Mamatok pun bwk masuk Dareen dlm tu n start buai. Masa tu bulat mata dia tgk org keliling. Heran agaknya.. Drp mata layu lgsung xjd tdo..gayat la tu..hehe

Thursday, 14 August 2008

Morning Walk
















Dareen skang ni suka bangun awal. Masa papa ngn mummy tgh siap2 nk g keje, dia pun sibuk ajak berbual..nak ajak turun bawah la tu..
Sebabnya...dia da tau.. tiap-tiap pagi mesti Tok Ba dia dah tunggu dengan berbaju 'smart', untuk bawak jalan-jalan kat luar..

(arini, pagi2 lagi da pakai 'nandek' sebab sedu..pagi tadi byk sgt sembang ..hehe)

Saturday, 9 August 2008

'Peghak' Jari 2



..hahaha..at last (sigh) ;)

'Peghak' Jari



Masa ni odw nk g kduri Un kt Pendang. Dareen da ngntuk,tp bila bg puting dia xmo..dok sibuk main jari nk masuk mulut. Malangnya kdg2 dia miss gak..hehe. Dari jauh dah 'aim' nk msuk mulut,last2 g ke pipi. Dlm 2,3 kali jd cmtu apalagi tension la kawan tu..

Thursday, 7 August 2008

Her first attempt to prone



Pg ni, papa ngn mummy tlewat bangun. Lepas bsahur td, ingatkan nk nap, sedar2 je dah 7.30pg.. Apalagi, kelam kabut bsiap. Tengah kalut tu la,tiba-tiba mummy perasan Dareen dok 'pulun' pusing badan ke kanan.. Waah :) perkembgn baru ni

Monday, 4 August 2008

Stroller serbaguna


Dah 4 hari Dareen tdo dlm stroller. Xtau la apa yg best smpei dia prefer tdo situ drp atas tilam. Nasib baik la tdo siang je. Mlm masuk jgk dlm babycot. Rasa berbaloi sungguh bli stroller itu hari ;)

Friday, 1 August 2008

Gathering


Dah jd rutin tiap minggu, tiap2 hari Jumaat mesti jumpa ramai2 kt umah pakcik. Aktiviti arini: makan soto makcik, sate ngn apam balik(beli kt pasar malam pantai johor), sembang2, tanya khabar mak ngn wan dan lain2. Lps tu,bad ngn imad pulak bukak meja pingpong..apalagi riuh kt bwh. Ingat nk tdokan Dareen kt hall tingkat atas, ramai lak auntie2 dia dok ajak main..dia dok syok la org layan, sudahnya xjd tdo..

Uncle imad


Bermanja2 kt sebelah Dareen yg saja2 wt xtau..hehe