BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 8 December 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha -1st day

Assalamualaikum..
Tahun ni macam tahun lepas jugak, kami beraya haji di Alor Star. Raya pertama bermula macam biasa, bangunkan Dareen untuk mandi sunat raya sementara orang lain pegi semayang raya kat masjid n surau. Baju kurung yang Nyai-ngah(johor) jahitkan belum muat lagi dgn dareen, sebab besar sket. maybe raya puasa tahun depan da buleh pakai. Jadi, mummy pakaikan dulu dress yang tokcikNapi bagi, kalu lambat sket lagi mesti sendat.
Rupa-rupanya mama, abah, anep, kakli n family balik johor raya ni..hmm mesti syok raya sana. selalunya, raya haji kat puchong takde aktiviti sangat..sb korban buat dekat surau. tapi kalu balik johor meriah laa..banyak aktiviti masak2 - ketupat, buat lontong, lepat nasi, ayam masak merah+masak kicap, serunding kelapa campur daging, sambal goreng, sambal goreng pengantin, sambal kacang..wahaha..byk betul makanan.. tahun ni pulak ada resepi baru cik julie - kentang goreng magerita..ntah mcm mana la rupanya..hehe
tadi kakli call bitau ada buat tahlil lepas zohor nanti utk Yai.. hmm dulu masa ada Yai lagi syok..mesti malam raya tu ramai2 pakat cucuk sate utk dibakar masa siang raya
Tapi raya kat alor star ni pun syok jugak sb pakcik buat sendiri korban. 1st raya tu kami mengunjung umah pakcik. tengok wan ngn mak. pastu makan ketupat palas yang cu bawak, cicah pulak ngn gulai makcik. Lunch tengahari, prepared by makcik n maktam - featuring : siakap goreng masak asam, sayur campur, gulai ikan, sambal belacan (papa yang tumbuk), apa lagi ye..lupa pulak..hehe
..petang, depa2 ni main pingpong.. tengah2 dok tgk pingpong, dareen muntah pulak..sejuk perut gamaknya meniarap lama2 atas lantai. sian dareen, pukul 3 da kena tukar baju tido. tu je baju yg tinggal sb baju bersih abih. mummy cakap kat papa, kalu tido umak tokcik malam ni syok jugak.. rasa sket macam malam raya.. papa pun macam ok,.. yiehaa..
1st day - Semua baru sampai..dok lepak2 dulu tanya khabar


..penyek agaknya peha tokcu, kena riba budak2 cinonet berdua ni



Dareen ngn mummy amek gambar (nampak mcm kurus pulak mummy dlm gambar ni kan..kan?!)



Ada pulak yang berkumpul kat atas..wat apa tu?



laa...tgk Naruto?!!



...muka happy Dareen hari ni (sebelum muntah..hehe)

Wednesday, 3 December 2008

03.12.2008 - HAPPY BIRTHDAY, PAPA


Lots of Love from both of us, muahs2


animations
happy birthday PAPA

Monday, 1 December 2008

**HAPPY 2nd ANNIVERSARY to us**

Hari ni genap 2 tahun mummy n papa hidup bersama suami isteri.Dalam 2 tahun ni jugak la sikit sebanyak pahit manis hidup berumah tangga kami dah tempuh. Harap2nya, tahun demi tahun..dengan izin Allah, ikatan kita makin kuat, saling menyokong antara satu sama lain dan lebih menerima kekurangan dan kelebihan masing2.. Hadiah paling bermakna untuk anniversary kali ni..?..mestilah DAREEN !! oh ye..kat bawah ni mummy ada attach video clip yang mummy buat masa baru2 lepas kawen dulu ahakss..masa tu jiwang karat lagi..hehe.. enjoy le ye..

Sunday, 30 November 2008

Dareen hari ni


Dareen ngn kak sabrina. Dia cukup suka tgk gambar kucing bling2 kt bj sabrina. Dr tadi dok kejar sabrina n nak kopek bling2 kt baju tu

Dareen hari ni


Senyum je tgk kak sabrina

Family Dinner @ Old Village





Smlm g mkn ramai2 kt restoran yg agak2 br jgk bukak, kt area jln dato kumbar, alor star. Tempat dia cantik, tepi sungai kedah. Tmpt mkn ditempatkan bwh bumbung kayu comel2. Kalu kt sungai tu ada perahu dok pi mai, mesti lg syok. Smlm auntie ina; sepupu mummy dr kelantan pun join skali. Biasanya time ni dareen da nk tdo, tp kena paksa kuar gak sb xda org nk tgu kt umah. Jd, da xkeruan la sb ngntuk. Masa mummy amik gambar ni pun, jenuh nk bg dok diam tp xdpt2

Sunday, 16 November 2008

:: tagged by aishah and kak long ::

starting time : 3.26 pm

Name : Lydiana

Sister : yes , 1

Brothers : 2 younger brother

Shoe size : 7 (masa pregnant haritu pernah sampai saiz 9 haha)

Height : 167cm..?? rasa2 nya laa..lama tak ukur ;)

Where do you live : Taman PKNK, Alor Star, Kedah

Have you ever been on a plane : Yes

Swam in the ocean : Never.. Takut lemas + tak pandai berenang

Fallen asleep at school : masa sekolah jarang2. Sb cikgu garang. Masa kat U, selalu..sb lecturer tak marah hehe

Broken someone's heart : Pernah.. masa form 4.. tak sangka boleh effect that someone sampai mcm tu sekali. Sejak tu, tak berani nak main2 dah kalu tak betul2 suka

Fell of your chair : Pernah..tapi tak ingat bila. yang pasti, tiap kali jadi menda2 yang memalukan, slalunya akan pretend tak sihat.. sakit kepala la, apa2 la.. so org nak gelakkan pun xjadi, sb kesian ..

Sat by the phone all night waiting for someone to call : tak kuasa nak tunggu.. baik tido..lg pun mmg senang terjaga kalu hp bunyi

Saved e mails : yang penting2 je. lagi satu email yang jenis2 nasihat - suka simpan.. utk mengingatkan diri sendiri

What is your room like : bilik skrg ke..? hehe serabut sket kalu hari2 bekerja. yang pasti, kat lantai kena clear.

What's right beside u : Handphone

What is the last thing you ate : Nasi Goreng Biasa + Telur Goreng (order kat kantin bwh ni je)

Chicken Pox : Pernah. Masa standard 3. Masa tu cuti sebulan, sb mula2 kena demam campak 2 minggu..baik campak, kena chicken pox pulak..huhu

Sore throat : Jarang2

Stitches : 2 kali -
1st time masa darjah 4. balik dari sekolah agama naik bas. masa da nak sampai umah, pakcik bas da slow, aku lak terus terjun bas..nak cepat la konon..skali tergolek kat jalan..hambik..kena jahit kat siku..hehe

2nd time - masa deliver dareen. kena c-sect. kat dlm OT da rasa macam grey's anatomy lak..

Broken nose : tak pernah.. Alhamdulillah..

Do you believe in love at first sight : Percaya

Like picnics : Suka! esp kat tepi air terjun.. sejuk je.. tak kena panas matahari sangat.. pastu bawak pulak sandwich ke..bihun goreng ke .. ;)

Who was the last person you dance with : dengan dareen.. masa tu dia tgh bad mood..konon nak menghiburkan dia la nih..

Last made you smile : Dareen. smlm dia buat2 nangis.. tapi takjadi. so kitorang dok perati je + wondering dlm hati 'budak ni nangih ke gelak'..

You last yelled at : tak nak ingat dah menda2 yang tak best tu :(

Today did you ..
Talk to someone you like : yes
Kissed anyone : yes
Get sick : yes, slight fever
Talk to an ex : No
Miss someone : Yes..Qamra Dania. My sister little missy. baru je call dia tadi.. dok sibuk tanya.. "mak ngah bila nak datang sini..?"

Who do you really hate : Org yang suka merendah2kan org lain + yang suka menjatuhkan air muka seseorg depan org lain + lepas tu tak reti berbudi bahasa, cakap ikut sedap mulut je ( ada tau, org yg combination semua ni..!)

Do you like your handwriting : depend guna pen apa. Kalu guna ballpen, tulisan nampak cantik sket. so suka gak laa

Are your toe nails painted : no

Whose bed other than yours would you rather sleep in : None. Prefer yang ada skrg

What colour shirt are you wearing now : Pink

Are you friendly person : Depend on initial observation

Do you have any pets : Takde. Lagi suka main daripada membela

Do you sleep with the tv on : No

What are you doing right now : patutnya kena check fail utk audit next week. tapi, dah kena tag ni..hehe layan je

Can you handle the truth : tak pe laa. pahit sket. asalkan tak tipu blkg..

Are you closer to your mother or father : mother

Do you eat healthy : selalunya x bjaya.. tapi cuba gak..nak cpt kurus nih

Do you still have pictures of you and your ex : rasanya takde

If you are having a bad day, who are you mostly like to go to : ..depends

Are you loud or quiet most of the time : bergantung pada keadaan

Are you confident : ya, pada perkara2 yang i aware of..

5 things i was doing 10 years ago :
* masuk UTM - 1st year Architecture
* Dip. + Bach. in Architecture
* Government panggil kerja ngn JKR
* got married ..hehe
* pindah dok Alor Star

Things i would do if i was a billionaire :
* gi jalan2 pusing dunia
* buat fund utk anak yatim
* bwk family ramai2 g umrah/haji
* bukak spa center

5 of my bad habits :
* buruk sangka
* tak sabar
* cepat melenting
* degil.. (sket je, hehe)
* sensitif

5 places i've lived/living :
* Sri Melaka, Cheras
* Presint 16, Putrajaya
* Kg Sri Aman, Puchong
* Taman U, Skudai ; Jalan Persiaran ... (tak ingat..)
* Taman PKNK, Alor Star (skrg)

People i tag :
* anep
* kak long
* ina
* torot
* bibi

Friday, 24 October 2008

Raya Deepavali di Puchong

Oleh sebab tak dpt balik beraya puasa dgn Oma n Atok tahun ni..so kita balik raya Deepavali je la..aammmaakk ;p

seawal 5.30 pagi papa + mummy + dareen da siap2 nak bertolak.. pagi tu dareen tak mandi, mummy bawak terus masuk kereta..kang sejuk pulak kan. dalam perjalanan tu ok la..dareen tak byk ragam. bila time tido je..mummy try letak dalam car seat (1st time la ni) nasib baik le awak ngn car seat tu ngam je..so mummy rehat la dgn sronoknya kat belakang hehe.. eh tak la..mummy teman papa sepanjang jalan tu, sian nanti ngntuk pulak dia


amboi.. syoknye dia


muka baru bgn tido


gelak2 bila mummy geletek kaki

Wednesday, 22 October 2008

jalan2 cari tosey



..at last berjaya jugak ke sini. daripada haritu mummy teringat nak makan tosey kat Haniffa, tapi setiap kali balik KL tak sempat nak singgah.Harini da plan baikk punya dengan auntie Ika. skang Haniffa da ada seating kat luar..ala-ala Bistro gitu..uwaahh ;p



tosey rawa yang dah half-way masuk perut..sedap dimakan dengan kuah chutney pedas kaler oren tu

Tuesday, 21 October 2008

STAR-Lrt


Skang ni mummy dlm lrt. Odw blik cheras. Tgk org dlm ni suma muka letih2. Td ujan lum brenti, redah aje la. Xlrt tgu da..takut blik lmbt pun ye gak. Da lama xblik lewat2 mcm ni kt KL.. Atok da tgu mummy kt LRT Cheras da ni. Nnti mummy nk tjuk gamba2 dareen kt atok. Mesti dia rindu. Dareen elok2 dok ngn papa mlm ni k. Luv u both muahs :-*

Jungle Fish Spa @ the Mall


Mummy masuk2 je kaki td, mak aii meremang bulu tengkuk..da la i ni penggeli. Tp nk try pya psl, tahan je la ;-).. Mummy start td pkul 6.05pm. Patut abis 6.35pm, tp da pukul 6.50 ni amoi tu wt xtau je..complimentary kot..hehe. Lgpun xda org lain. Nnti bebila dtg kl, mummy nk ajak papa dtg sini la..

Jungle Fish Spa @ the Mall


Abis kursus td, singgah lg the Mall..haha rasa mcm jakun lak, lama x trun kl.. Mummy jln2 lg dlm parkson. Ms nk kuar n g amik STAR-Lrt, tgk2 ujan pya la lebat kt luar..la cmana nk balik. Tgh dok menung kt tepi eskalator tu, skali mummy nmpak banner fish spa. Tgh ada opening promotion..Rm28/stgh jam. Amoi ni kata, kulit mati leh tanggal n jd lebih halus.. n elok juga utk blood circulation

Parkson @ the Mall


Ni la bj baru dareen. Leh pakai ngn suar yg auntie yeen bg aritu. Baby Poney tgh sale 50%.. Baby Kiko pun sama sale gak, cepat2.. ;-)

Bengkel @ PWTC


Mummy kursus kt sini dr pukul 9am smpei 4pm. Kursus Energy Efficiency in Bldg. Dah dkt ngn the Mall tu, apalagi, lunch hour mummy cabut la g Parkson. Mummy ada bli kan Dareen t-shirt ngn suar kecik hehe

Dareen Pagi ni


Senyum je..dareen xtau mummy nk tinggal dia arini

Wednesday, 1 October 2008

Gambar Raya Tahun Ni


Dareen Adani


mummy n Dareen


One whole family


family Tok Chik


family Tok Tam


Papa, mummy n Dareen


papa n mummy dgn mama n bapak


Bapak dukung Dareen yg da letih


Aktiviti Ptg Raya: Lawan Counter Strike - 'berjemaah'

*Pagi Aidilfitri*


Di kesempatan ini, kami sekeluarga ingin mengucapkan :: SALAM AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN ::

*Pagi Aidilfitri*


Dareen keletihan pagi ni. Lps mummy mandikan sunat aidilfitri dan pakaikan baju baru, dareen trus ttido. Suma org lain lum blik smayang raya lg. Xpala, tdo dlu k. Mummy nk bsiap jap. Selamat Hari Raya sayang - tahun ni 1st time kami beraya ngn Dareen ;-)

Monday, 29 September 2008

Rambut Raya

Arini mummy gi Salon RED 2 kat Pacific Mall, Alor Star. nak wat rambut raya..Ngalahkan anak pulak nak beraya kan.. ;) da lama da tak jaga rambut ni..sejak masa bersalin aritu dok terbiar je. jadi sekali sekala seronokkan diri sendiri rasanya elok jugak.

Start masuk pintu kedai tu jam 11.15 pagi sampai pukul berapa tau.. pukul 6.15 ptg..tuu diaa..naik kebas da punggung. macam balik kl tu..

Aturcara :
- Cuci rambut
- Trim
- High light
- Cuci
- Inner logic (ni dia kata utk protect rmbut sblm perm)
- Steam
- Digital perm
- Cuci lagi
- Sapu krim spa rambut
- Steam
- Cuci ..lagi
- dan at last..blow dry huhu















Sunday, 28 September 2008

Buka Puasa - minggu 4

Semalam tengok Food Hunter kat ASTRO pasal nasi ayam.. da la bulan posa.. dan2 tingin nak makan.. kat sini jarang org juai nasik ayam untuk bulan posa, jadi..mummy ingat nak try masak sendiri..hehe 1st trial la nih..

Pagi ni awal2 lagi da bukak internet..nak surf resepi. So resepi asal dari http://wokkingmum.blogspot.com/.. ada la tambah tolak bahan lain sket2.. tapi sambal halia tu tak jadi..tak pueh hati betui..jadi kelam pulak kaler dia. yang lain2 ok. sila kan la jamu mata.. ;)














..wah, nasik cam kt kedai tuu..
















..ayam hainan
















ayam goreng istimewa.. hehe
















tu diaa, sedapnya nampak...cewah
(sebelah kiri tu, sambal halia yg xjadi)

Saturday, 27 September 2008

Baju Raya utk Papa

Tahun ni tak jadi beraya kat belah mummy..

Oma ngn Tok kena balik Kelantan, hantar gas utk Tok Mek. Aritu Tok Mek masuk hospital. Sakit lelah dia da teruk sangat. Inhaler da tak brapa buleh pakai. kena guna gas yang hospital slalu bagi tu. Since kampung jauh dari hospital, transport nak gi hospital pulak slalu susah nak dapat, jadi Oma tlg belikan gas tu utk spare kat rumah Tok Mek.. kot2 la tgh emergency, leh trus guna
.

Planning asalnya tahun ni beraya kat Johor. Jadi mummy da siap2 kan baju raya (yg bli kt SOGO aritu)kt rumah Cheras. So senang capai terus masa singgah KL sblm balik Johor nnti. Oleh sbb xjadi..mummy ngn papa g cari baju baru kt Pacific Mall sini je. Baju kaler purple. Mummy punya baju tak sempat nk amik gambar
















Tadi Uncle Man call. Sebelum balik Alor Star, dia buleh tlg amik kan baju raya papa yg kaler coklat kat Maroz Tailor, Wisma Yakin.. hm nak pakai baju mana ni.. nampaknya pakai kaler coklat gak la. Sbb kebetulan belah sini pakai kaler tu. Mummy kena beli lagi satu baju raya la ni..yiehaaa.. ;)

Tuesday, 23 September 2008

Dr Lim



"..Dr Lim, saya x lalu minum susu la.. ada tak minum lain yg sedap2 sket? Tlg bitau kt mummy ngn papa saya ok.."




"..mari Dr check u punya perut dulu.. Kalau ok, bukan susu saja, milo sama nescafe pun boleh minum..tp bukan sekarang, nanti bila u besar la, ok.."




"Dr check saya elok2 ya..kalu prestasi Dr ok, saya tak yah pegi kat klinik lain dah..nanti kita boleh berjumpa lagi..(psst..Dr ada cucu lelaki hensem tak?)"

Dareen's 4th Jab



Ptg ni mummy ngn papa bwk dareen ke KMC utk check up + suntik pneumococal (1st dose). Mamatok pakai kan bj kaler pink,so nampak la girl sket kan..(rambut da agak lebat,tp x pjg2 lg). Kelam kabut kuar umah td, sampai lupa nk bwk puting ngn mainan dareen. Kalu g inject, ada puting ngn mainan tu, dia relaks la sket..





Dareen skang ni mcm xbrapa ceria n senyap sket. Xtau la knapa.. Minum susu pun xlalu. Masa mandi pun dia tunduk bwh je tgk air. Kalu dak dia happy, siap terkuak2 kaki ngn tangan dia dlm air..mm naper ye..:-( risau mummy.. Xpa,jap lg kita crita kat Dr Lim k..

Sunday, 21 September 2008

Dareen n Mama Ana


Sok2 besar, dareen blaja ngn mama la mcm mana nk mekap..k ;)

Dareen n mummy lg



Thursday, 18 September 2008

Dareen harini



Friday, 12 September 2008

Jom Jamu Mata ;)
















..wah wah wah... jemputla makan..
Selamat Berbuka Puasa kepada semua yang membaca blog ni..