BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 31 January 2010

berlaku ADIL
















Yang kiri Dareen pya; nama Koko, kanan adik Damea pya; Dodo - mummy gak bagi nama


Awal bulan lepas, Guardian Pharmacy ada buat sale. Bear yang sekor ni harga discounted dari RM 30.00 kepada RM 14.00. so..cadang2 nak amik sekor utk dareen. tapi bila tanya papa, dia suruh amik 2 ekor. 'bagi damea satu' katanya. so dalam hati mummy pun tak paham.. naper nak belikan adik. bukannya reti pape pun. dalam wallet mummy pulak ngam2 je duit. (nak beli eyeshadow lagi, tudung lagi..isyy). dalam pada dok berkira2 tu..last2 beli gak 2. amik kaler lain2 so tak tertukar. tapi lain2 exactly sama.

Bila bawak je balik rumah..so sb anak sulung, papa dia suruh dareen pilih dulu. Lama jugak dok berkira-kira nak amik mana satu. last2 papa bagi je dia yang kaler dark brown. suruh dia bagi kat adik yang lagi satu, sambil kata 'ni adik punya. gi bagi adik' Odw nk bg kat adik, dia patah balik. Dia dudukkan dua2 ekor bear tu side by side..(nak compare pilih la kot tu). Skali tu, yg light brown ni dok senget mcm nk tumbang. Nmpak je gitu, cpt2 capai yg senget bagi kat adik dia.. aiyakk kecik2 pun sudah ini mcm ka? lain kita nk ajar..lain pulak yg dia belajar..(dalam hati, mm tak pelah..hopefully besar sket nnti dia paham)

** Smlm..masa tgh cerita psl bli baju utk dareen, tetiba dia tanya..'baju utk adik?'..(hehe nmpaknya paham jugak dia..)

Dareen's day out @ Alor Star Mall

..Tengoklaa Dareen.. Pantang jumpa cermin, macam tu la dia. Kalu kat rumah ok lagi la..sengih2 je sorang2.. Ni kat public pun nak buat kelaku ka..jangan la malu kan keluarga kita yang..














































Entry ni da lama.. 12 Januari,2010 aritu.. Time ni kami be-rombongan ke pacific. Mummy, Papa, mama, Acu n Dareen nak tolong cari barang2 utk papa bawak ke interview 'itu'. So, 14-16 Jan 2010 papa takde kat umah utk berkursus kat sg petani. Pada malam hari pulak,mummy akan take care the children sorang2..huhuhu. Good Luck

Dareen sayang
















Senario :
Malam semalam, waktu tidokan dareen kat bilik atas, then papa masuk bilik.

mummy: "..yang, nanti rajin tolong picitkan kepala ek..rasa sakit ngn berpusing la.."

papa: "ok.."



dareen yang tengah baring terus bangkit n pusing mengadap mummy,



dareen: "..mummy akit(sakit) kepala..?"

mummy: "a..aa..naper, dareen nak urut?"

dareen: "ayin (dareen) picit kepala mummy" (sambil tangan da start raba2 rambut)

mummy: "alaa..terima kasih la anak mummy" (dlm hati dah rasa terharu..ceh sedih pulak)

dareen: "ayin picit kaki mummy" (sambil nak g kat tapak kaki)

mummy: "alalala..." (time ni rasa geli pun iye..nak tergelak pun ada, langsung tak jadi budak tu picit kaki)


**tak sangka, da besar anak mummy~~**