BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 31 January 2010

berlaku ADIL
















Yang kiri Dareen pya; nama Koko, kanan adik Damea pya; Dodo - mummy gak bagi nama


Awal bulan lepas, Guardian Pharmacy ada buat sale. Bear yang sekor ni harga discounted dari RM 30.00 kepada RM 14.00. so..cadang2 nak amik sekor utk dareen. tapi bila tanya papa, dia suruh amik 2 ekor. 'bagi damea satu' katanya. so dalam hati mummy pun tak paham.. naper nak belikan adik. bukannya reti pape pun. dalam wallet mummy pulak ngam2 je duit. (nak beli eyeshadow lagi, tudung lagi..isyy). dalam pada dok berkira2 tu..last2 beli gak 2. amik kaler lain2 so tak tertukar. tapi lain2 exactly sama.

Bila bawak je balik rumah..so sb anak sulung, papa dia suruh dareen pilih dulu. Lama jugak dok berkira-kira nak amik mana satu. last2 papa bagi je dia yang kaler dark brown. suruh dia bagi kat adik yang lagi satu, sambil kata 'ni adik punya. gi bagi adik' Odw nk bg kat adik, dia patah balik. Dia dudukkan dua2 ekor bear tu side by side..(nak compare pilih la kot tu). Skali tu, yg light brown ni dok senget mcm nk tumbang. Nmpak je gitu, cpt2 capai yg senget bagi kat adik dia.. aiyakk kecik2 pun sudah ini mcm ka? lain kita nk ajar..lain pulak yg dia belajar..(dalam hati, mm tak pelah..hopefully besar sket nnti dia paham)

** Smlm..masa tgh cerita psl bli baju utk dareen, tetiba dia tanya..'baju utk adik?'..(hehe nmpaknya paham jugak dia..)

1 comments:

AiMiE HaRmELiA said...

haa.. bagus la camtu dah pupuk sifat "sama2" dari kecik..xde la diorang pertikaikan nanti..huhu