BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 8 December 2008

Selamat Hari Raya Aidiladha -1st day

Assalamualaikum..
Tahun ni macam tahun lepas jugak, kami beraya haji di Alor Star. Raya pertama bermula macam biasa, bangunkan Dareen untuk mandi sunat raya sementara orang lain pegi semayang raya kat masjid n surau. Baju kurung yang Nyai-ngah(johor) jahitkan belum muat lagi dgn dareen, sebab besar sket. maybe raya puasa tahun depan da buleh pakai. Jadi, mummy pakaikan dulu dress yang tokcikNapi bagi, kalu lambat sket lagi mesti sendat.
Rupa-rupanya mama, abah, anep, kakli n family balik johor raya ni..hmm mesti syok raya sana. selalunya, raya haji kat puchong takde aktiviti sangat..sb korban buat dekat surau. tapi kalu balik johor meriah laa..banyak aktiviti masak2 - ketupat, buat lontong, lepat nasi, ayam masak merah+masak kicap, serunding kelapa campur daging, sambal goreng, sambal goreng pengantin, sambal kacang..wahaha..byk betul makanan.. tahun ni pulak ada resepi baru cik julie - kentang goreng magerita..ntah mcm mana la rupanya..hehe
tadi kakli call bitau ada buat tahlil lepas zohor nanti utk Yai.. hmm dulu masa ada Yai lagi syok..mesti malam raya tu ramai2 pakat cucuk sate utk dibakar masa siang raya
Tapi raya kat alor star ni pun syok jugak sb pakcik buat sendiri korban. 1st raya tu kami mengunjung umah pakcik. tengok wan ngn mak. pastu makan ketupat palas yang cu bawak, cicah pulak ngn gulai makcik. Lunch tengahari, prepared by makcik n maktam - featuring : siakap goreng masak asam, sayur campur, gulai ikan, sambal belacan (papa yang tumbuk), apa lagi ye..lupa pulak..hehe
..petang, depa2 ni main pingpong.. tengah2 dok tgk pingpong, dareen muntah pulak..sejuk perut gamaknya meniarap lama2 atas lantai. sian dareen, pukul 3 da kena tukar baju tido. tu je baju yg tinggal sb baju bersih abih. mummy cakap kat papa, kalu tido umak tokcik malam ni syok jugak.. rasa sket macam malam raya.. papa pun macam ok,.. yiehaa..
1st day - Semua baru sampai..dok lepak2 dulu tanya khabar


..penyek agaknya peha tokcu, kena riba budak2 cinonet berdua ni



Dareen ngn mummy amek gambar (nampak mcm kurus pulak mummy dlm gambar ni kan..kan?!)



Ada pulak yang berkumpul kat atas..wat apa tu?



laa...tgk Naruto?!!



...muka happy Dareen hari ni (sebelum muntah..hehe)

Wednesday, 3 December 2008

03.12.2008 - HAPPY BIRTHDAY, PAPA


Lots of Love from both of us, muahs2


animations
happy birthday PAPA

Monday, 1 December 2008

**HAPPY 2nd ANNIVERSARY to us**

Hari ni genap 2 tahun mummy n papa hidup bersama suami isteri.Dalam 2 tahun ni jugak la sikit sebanyak pahit manis hidup berumah tangga kami dah tempuh. Harap2nya, tahun demi tahun..dengan izin Allah, ikatan kita makin kuat, saling menyokong antara satu sama lain dan lebih menerima kekurangan dan kelebihan masing2.. Hadiah paling bermakna untuk anniversary kali ni..?..mestilah DAREEN !! oh ye..kat bawah ni mummy ada attach video clip yang mummy buat masa baru2 lepas kawen dulu ahakss..masa tu jiwang karat lagi..hehe.. enjoy le ye..