BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 9 May 2010

Melawat Oma n Atok

5-7 Mei 2010 tempohari, mummy n dareen datang kl melawat atok ngn oma sblm mereka ke tanah suci utk Umrah. since papa tak dpt ikut skali..so kami berdua je yang travel. nasib baik masa 2nd half dlm airasia dareen tido. jadi tak kalut sgt. tiba di LCCT, oma ngn cik fad da ready tunggu. tq cik fad, terpaksa pulak kuar ofis skjp utk amik kami ;) jenuh cik fad dok 'hai..hai..' kt dareen tp dia wat dono je.. mcm biasa laa.. takut ngn org..
















































odw nk balik puchong, singgah bangi jap utk renew roadtax keta WCF. oleh sebab tersalah jalan..agaknya dareen da pening dlm keta..last2 abih muntah.. keta dah penuh muntah.. laa mcm mana ni.. cepat2 mummy bukak baju dareen, n biar dia pakai pampers je..baru la boleh tido..mesti dari tadi dia dok tahan.

malam pertama tido puchong, dareen diam je..pastu bila mummy tanya, dia sibuk suruh call papa.. dgr je suara papa, terus nangis... laa kesian.. "mummy, jom alik umah kite" ...isyy kita kan baru je sampai.. "nnti esok pagi kita g naik slide ok"..

sok pagi tu..kami kesiangan pulak.. jaga je pukul 8 pagi. matahari da start naik.. sat lagi nk g main panas pulak. so xjadi la bawak dareen. arini oma nak masak nasi ayam..yeay..lama tak mkn nasik ayam oma. punya la susah mummy nk tlg kat dapur. dareen asyik nk berkepit je.. tgn tu asik menggentel baju mummy..mcmana la nak bgerak.mandi pun nak sekali..mcmana tuu...
















ptg tadi.. mummy bawak jugak la dareen g main. punyala dia seronok..lagi2 ada ramai budak main skali. dareen bukan berani pun nak naik slide ke apa. dia dok naik satu step pastu turun baik. naik slide 2 langkah pastu turun. byknya dok lari sana sini. dpt main slide dia lupa la jap nk balik AS.


































kakli sefamily ngn fadlie laki bini pun balik mlm ni. abah sampai lambat sket. jadi suma together2 la kat rumah. mlm tu mummy n dareen g area OTK ngn oma, kakdania, cik fad n cik ernie. saja jalan mlm2 cari baju. pastu singgah bli kek utk dareen. saja beli walaupun advance bday. asalnya nk bagi dareen testing tiup lilin..oleh sbb lmbt sgt tgu tak tiup2.. last2 kak dania yg tiup habis suma..

dareen tido lewat la mlm ni. dekat pukul 10 baru lelap mata. tu pun sempat nangih se-round sbb teringat adik damea.. sibuk pulak nk tgk gambar adik dalam hp mummy walaupun mata dah nk tertutup...

sok pagi dareen mintak main slide lagi. tapi pagi2 suma slide basah embun. jd pagi ni kita main ayun2 je ok.. oma ngn cik anep nk kuar jap g klinik puchong. cik anep nk bukak stitches kat jari telunjuk. aritu mcmana la buleh termasuk jari kat rantai motosikal. da la tgh bergerak.. selalu la cik anep ni jadi mcm ni...huhuhu

















oma g antar cik anep n trus balik umah utk bawak dareen n mummy g bli baju. sblm tu..dareen mintak kt oma nk makan tosai..so kami g la lapik perut dulu
















tq oma..bwk jalan2.. arini dareen ngn mummy da nak balik AS. semoga atok ngn oma selamat sampai kat tanah suci, selamat menjalani umrah dan selamat kembali.. nnti kita jumpa lagi.. bye

4 comments:

jahanzaib said...

I suggest this site to my friends so it could be useful & informative for them also. Great effort.
flowers to germany

florist France said...

Hey great stuff, thank you for sharing this useful information and i will let know my friends as well.

joven said...

beautiful blog..pls visit mine and be a follower.. thanks and God bless..

http://forlots.blogspot.com/

Root said...

IDM 6.0 full crack all version